När någon kär vän eller nära släkting dör faller hela tillvaron ofta ihop. Man har svårt att fatta och förstå. För de allra närmaste börjar en tid full av förberedelser, alla tusen praktiska saker man måste ordna med inför begravningen. Hur gör man det, när man inte ens kan tänka klart? Det är här vi på Västkustens Begravningsbyrå kommer in i bilden. Vi finns till för dig och de dina och är med er från början till slut, precis så mycket – eller så lite – som ni vill. Vare sig man är en närstående familjemedlem eller begravningsgäst är det ofta praktiska frågor som dyker upp. Hur uttrycker man till exempel sin sorg och medkänsla på en text till begravningsblommor? 

Blommor har sitt eget språk

Blommor i sig kan förstås säga mycket mer än ord. Duktiga florister kan skapa kärleksfulla blomsterdekorationer som fungerar som personliga farväl vid kistan. Men som nära vän till en avliden vill man gärna skriva några egna ord till avsked, för de anhörigas skull – men även för sin egen. Det här är sista gången man har möjligheten att uttrycka vad man känner om den som avlidit – och då vill man slå an rätt ton och hitta ord som kommer från hjärtat.

Vi hjälper dig med blomsterarrangemang och text

När du nyss mist en närstående har du fullt upp med ditt eget sorgearbete. Vi tycker inte att du ska behöva tänka på något praktiskt – lämna det i stället till oss på Västkustens Begravningsbyrå. Vi hjälper dig med både blommor och textförslag, om du vill. Vi har ett mycket gott samarbete med Magasin 7 – blommor och inredning, i Kungsbacka. Deras duktiga florister lever verkligen för blommor och kan skapa vackra kreationer som passar just dig och de dina vid begravningen. Kanske den som dött hade en förkärlek för någon speciell typ av blomma och färg? Sådant vet bara du och när vi ses kan vi diskutera vad som känns bäst.

image

Att sätta ord på sorgen

Precis som när man pratar med någon som nyss förlorat sin närmaste är det svårt att veta vilka ord man ska använda. Vad säger man? Först och främst – det finns inga måsten. Man kan säga vad man känner är rätt i stunden och ofta kan det räcka med att man bara finns där, kramar om och lyssnar. 

Några förslag på text till begravningsblommor

Just när det gäller buketter som ska vara vid kistan är det vanligt att man skriver några ord på ett kort eller ett band. Även om det är vanligt behöver det inte alltid stå ”En Sista Hälsning” – det finns mycket annat man kan skriva också, som till exempel:

  • Farväl min älskade
  • Tack för alla glada stunder/fina minnen
  • I ljust minne bevarad
  • Älskad och saknad
  • Vi saknar dig
  • Sov/vila i frid

Vi finns här för dig – under hela vägen

Hos oss på Västkustens Begravningsbyrå tar vi dig i hand redan vid vårt första möte, under din sorgeprocess. Vi finns med dig hela tiden precis så mycket du vill – och vi släpper dig inte förrän gravsättningen är klar. Vi kan även ge dig råd och hjälp efteråt. Du ska inte behöva tänka på vilka du måste kontakta eller vad som behöver göras – vi håller reda på allt det praktiska. Här kan du läsa vad anhöriga i Kungsbacka och Mölndalsområdet sagt om oss och om hur vi hjälpt dem genom begravningsprocessen.

Vi vill skapa ett fint och omsorgsfullt avsked, som ger dig och de dina ett vackert och bestående minne – i en svår stund. Och det gäller oavsett din eller din älskades livsåskådning eller religion. En fin och personlig begravningsceremoni gör det lättare för dig att sedan gå vidare i livet. 

 

 
 

 

FAQ

Vad ska man skriva i en text till begravningsblommor?

På Västkustens Begravningsbyrå hjälper vi dig i Kungsbacka och Mölndal både med att ordna med blommor och ge förslag så du hittar rätt ton för din text till begravningsblommorna.

Var hittar jag någon i Mölndal och Kungsbacka som kan ordna med blommor till begravningen?

Västkustens Begravningsbyrå i Kungsbacka och Mölndal har gott samarbete med Magasin 7 blommor och inredning i Kungsbacka och vi hjälper dig med både blomsterarrangemang och text till begravningsblommor inför begravningen.

Vem kan hjälpa mig med allt det praktiska inför begravningen?

Västkustens Begravningsbyrå i Kungsbacka och Mölndal är med dig från vårt första möte tills gravsättningen är klar och vi tar hand om allt det praktiska inför begravningen så du inte behöver tänka på det när du är mitt i ditt sorgearbete.