Gravsten & professionell gravsättning

Gravsten – liggande eller stående

Gravsättningen är den sista delen av begravningen och gravstenen är för många en viktig del av begravningsprocessen. En gravsten kan innehålla en symbol som förknippas med den avlidne, en text, årtal mm. Gravstenen kommer pryda den plats som man har gjort i ordning för sin anhörig som har lämnat jordelivet, där man sedan får minnas och sörja. Kroppen måste antingen jordbegravas eller kremeras inom 30 dagar efter dödsfallet. Alla gravstenar måste godkännas av kyrkogårdsförvaltningen, och för att allt ska bli rätt så guidar vi dig gärna genom denna process.

Gravsten efter era önskemål

 

Vi samarbetar med Petterssons Stenhuggeri i Trollhättan som har lång erfarenhet i branschen. Tillsammans med dem hjälper vi er med att hitta helhetslösningar och ser till att gravstenen blir gjord efter era önskemål. För vidare information kan ni ringa till oss, besöka ett av våra kontor, få broschyrer hemskickade kostnadsfritt eller besöka stenhuggeriets hemsida www.petterssonsstenhuggeri.com

Gravsättning

Gravsättning av urna måste ske inom ett år. Stoft eller aska får gravsättas på allmän eller enskild begravningsplats. Det finns även platser där man måste söka tillstånd från länsstyrelsen, till exempel om man vill sprida sin aska till havs. Vi hjälper er gärna med detta och tar fram blanketter åt er. Vid sjukdom, polisutredning, tvist eller donation till forskning, finns möjlighet att söka anstånd hos Skatteverket för kremation/gravsättning. 

Kontakta oss för mer information!

Västkustens Begravningsbyrå – ett självklart val när det kommer till hjälp med gravsten i Kungsbacka och Mölndal!